De RIJSCHOOL

Rijschool Hosanna is de rijschool in Amersfoort, Utrecht en Almere waarbij de leerling centraal staat. Je werkt door een optimale voorbereiding naar het CBR examen toe. Omdat niet iedere leerling hetzelfde is hebben wij speciaal voor de vorderingen een leskaart ontwikkeld waarin de sterke en minder sterke punten worden bijgehouden.

Hierdoor is in een oogopslag te zien waar knelpunten zitten die nog extra oefening nodig hebben.

Niet alleen word je op de juiste wijze voorbereid op het examen, ook zul je merken dat er ruimschoots de tijd genomen wordt als het gaat om zaken zoals faalangst, examenvrees en allerlei andere zaken die een belemmering kunnen vormen tijdens de rijopleiding.

Rijschool Hosanna vindt het belangrijk dat de leerling zich op zijn/haar gemak voelt en dat men met plezier rijdt.

Tijdens de rijopleiding heb je een vaste goed opgeleide instructeur die je vorderingen m.b.v. de bovengenoemde leskaart bijhoudt. Aan het einde van elke les wordt deze nabesproken en worden er aantekeningen gemaakt.

Tussentijdse Toets

Tijdens de tussentijdse Toets (T.T.T.) en het praktijkexamen rijdt de instructeur mee in de lesauto.

De ervaring heeft geleerd dat de meeste leerlingen dit als een pluspunt ervaren omdat men zich daardoor meer op zijn gemak voelt en niet geheel onbelangrijk eventuele onvolkomenheden die plaats vinden tijdens het examen direct na afloop met de examinator besproken kunnen worden.

Angst voor het rijden, wat te doen?

Je kunt rustig en veilig beginnen op een afgelegen terrein. Daarna ga je pas de openbare weg op, te beginnen op een plek waar nauwelijks verkeer is. Je wordt dus niet gelijk in het diepe gegooid. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van angstige cursisten. Hou er wel rekening mee dat je daardoor misschien wat meer lessen nodig zult hebben dan gemiddeld.