Ben jij er klaar voor?

Het Rijexamen

Tijdens de rijopleiding overlegt de instructeur met je wanneer je de TTT(tussentijdsetoets) en of praktijkexamen voor het rijbewijs gaat afleggen. Voor de aanvraag van het rijexamen heeft de rijschool een ingevulde eigen verklaring (ingevuld via rijlesplanner) en jouw toestemming nodig voor het aanvragen van een examen.

Toestemming d.m.v. een machtiging
Toestemming geven doe je door middel van een machtiging. Het voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als een praktijkexamen of toets voor je is gereserveerd. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op mijn cbr.nl met je DigiD, jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Klik op het DigiD logo aan de rechterzijde voor het machtigen van de rijschool. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd.

Goed afstemmen
Een examen of TTT kan alleen op jouw naam gereserveerd worden. De mogelijkheden om de examendatum te verplaatsen zijn zeer beperkt. Stem je examendatum dus van te voren goed af met je instructeur. Door het machtigen van je rijschool en het reserveren op naam zorgt er voor dat je rijschool binnen korte tijd een praktijk of herexamen voor jouw kan aanvragen. Denk hierbij aan een termijn tussen de 4 en 7 weken.

Let op: zonder geldig theoriecertificaat geen deelname aan het examen of TTT.

Succes!